دﺪﺎه اﺳﻼم و علم پزشکی در باره عسل

 چکیده:
عسل یکی از نعمت های بزرگ الهی است که از فرآورده های زنبور عسل به دست می آید. خداوند متعال عسل را شفا برای مردم می داندو این امر را نشانه ای روشن برای اندیشمندان می شمارد. و پیامبر اسلام(ص) نیز بر خاصیت شفابخش عسل تاکید فرموده اند. در سال های اخیر نشان داده شده است که عسل تاثیر ممانعت کننده ای بر رشد شصت گونه باکتریایی اعم از هوازی و بی هوازی، گرم مثبت و گرم منفی داشته است. همچنین اثرات ضدقارچی عسل برروی تعدادی از مخمرها و گونه هایی از آسپرژیلوس و پنیسلیوم  نیز گزارش شده است. در متون قدیم ارسطو وقتی در باره عسل بحث می کند به عسل زردرنگ به عنوان یک ماده موثر در درمان زخم های چشم و زخم های پوستی اشاره می کند.

ﻣﻘﺪﻣﻪ
ﻋﺴﻞ ﺑﻪ ﻓﺎرﺳ اﻧﺒﻦ و ﺑﻪ ﻮﻧﺎﻧ ﻣﺎﻟ و ﺑﻪ ﻫﻨﺪی ﻣﺪه ﺎ ﺷﻬﺪ ﻧﺎﻣﺪه ﻣﺷﻮد. ﻋﺴﻞ ﻣﺎده ﺷﺮﻦ ﻃﺒﻌ اﺳﺖ ﻪ ﺑﻪوﺳﻠﻪ زﻧﺒﻮرﻫﺎی ﻋﺴﻞ از ﺷﻬﺪ ﻞﻫﺎ (ﺗﺮﺷﺤﺎت ﺑﺨﺶﻫﺎی زﻧﺪه ﺎﻫﺎن و ﺎ ﻣﻮاد دﻓﻌ ﺣﺸﺮات ﻪ ﻧﺎﺷ از ﻣﺪن ﺑﺨﺶﻫﺎی زﻧﺪه ﺎﻫـﺎن ﻣﺑﺎﺷﺪ ﺗﻮﻟﺪ ﻣﺷﻮد.(1) ﺗﺮﺐ ﻋﺴﻞ ﻧﺴﺒﺘﺎً ﻣﺘﻔﺎوت اﺳﺖ و در درﺟﻪ اول ﺑﺴﺘ ﺑﻪ ﻣﻨﺒﻊ ﻞ دارد. ﺑﺎ اﻦ ﺣﺎل ﺑﺮﺧ از ﻋﻮاﻣﻞ ﺧﺎرﺟ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻋﻮاﻣﻞ ﻓﺼﻠ و
زﺴﺖﻣﺤﻄ و ﻧﺤﻮه ﻓﺮآوری ﻋﺴﻞ ﻧﺰ دﺧﻞ ﻫﺴﺘﻨﺪ.(2) ﻋﺴﻞ ﻣﺤﻠﻮل ﻓﻮق اﺷﺒﺎع ﻗﻨﺪی اﺳﺖ ﻪ ﻓﺮوﺘﻮز و ﻠﻮﺰ ﻣﻮاد ﺗﺸﻞدﻫﻨﺪه آن ﻣﺑﺎﺷﻨﺪ. ﻋﺴﻞ ﻫﻤﻨﻦ حاوی مواد معدنی، پروتئین ها،اسیدهای آمینه آزاد، آﻧﺰﻢﻫﺎ و وﺘﺎﻣﻦﻫﺎ ﻣﺑﺎﺷﺪ. ﻻزم ﺑﻪ ذﺮ اﺳﺖ ﻪ ﺗﺮﺐ ﻋﺴﻞ ﺗﺎ ﺣﺪ زﺎدی ﺑﺴﺘ ﺑﻪ ﻣﻨﺸﺄ ﺎﻫـ آن دارد ﻪ ﺑﻪﻧﺪرت در ﻣﻄﺎﻟﻌـﺎت ﺗﻐﺬﻪای و ﻓﺰﻮﻟﻮژ در ﻧﻈﺮ ﺮﻓﺘﻪ ﻣﺷﻮد.(3)
کیفیت و خصوصیات بیوشیمایی  عسل مرتبط با رسیدن عسل، روش تولید، شرایط آب و هوایی، ﺷﺮاﻂ ﻓﺮآوری و ﻧﻬﺪاری و ﻣﻨﺒﻊ ﺷﻬﺪ ﻋﺴﻞ ﻣﺑﺎﺷﺪ.
عواملی از جمله تغذیه بیش از حد با ساکارز و مشتقات آن، برداشت پیش از رسیدن، شرایط نگهداری غیربهداشتی و استفاده بیش از حد از داروهای دامپزشکی تاثیر منفی بر روی کیفیت و ترکیب عسل می گذارند(4)
انواع عسل

لطفا مطلب کامل را در لینک زیر بخوانید:

عسل طبیعی


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها